logo logo
slider image

Morwra suszona biała

Morwra suszona biała

Morwa to gatunek rośliny osiągającej 10 metrów wysokości, pochodzącej z południowo-wschodniej Azji, gdzie od wieków wykorzystywana jest w chińskiej medycynie ludowej. Najbardziej popularnymi odmianami tej rośliny jest morwa biała, czarna oraz czerwona. Owoce morwy wyglądem przypominają jeżyny od barwy jasnej do ciemnej w zależności od odmiany. Suszone owoce morwy białej mają słodki smak, dlatego też chętnie sięgają po nią dzieci. Suszone owoce morwy białej można spożywać jako przekąskę, dodatek do musli, domowych wypieków i deserów. Można z nich też przygotowywać dżemy i marmolady.

  • SPOSÓB PRZYGOTOWANIA / STOSOWANIA:

Do bezpośredniego jedzenia lub jako dodatek do innych dań

Dostępne w opakowaniach:

  • 200g
  • 330g

Niższa cena za większą gramaturę