logo logo
slider image

bio Olej kokosowy rafinowany

bio Olej kokosowy rafinowany

Olej kokosowy jest zamiennie nazywany masłem albo tłuszczem kokosowym. To jeden z rodzajów olejów roślinnych, który powstaje w wyniku tłoczenia, po rozgrzaniu twardego miąższu orzechów z palmy kokosowej. Jest bardzo trwały i odporny na wysoką temperaturę (temperatura dymienia około 185-220*C). Olej kokosowy najczęściej wykorzystywany jest w kuchni, gdzie zastępuje wiele tradycyjnych tłuszczów, ale jest również wykorzystywany w kosmetyce jako balsam czy odżywka do włosów. Olej kokosowy rafinowany pozbawiony jest zapachu kokosa więc jest najbardziej uniwersalny wśród olejów kokosowych.

  • SPOSÓB PRZYGOTOWANIA / STOSOWANIA:

Sposób użycia: do smarowania pieczywa w zastępstwie masła, może być używany w procesie pieczenia, dokonały do smażenia w wysokich temperaturach.

Dostępne w opakowaniach:

  • 480 ml
  • 900 ml